Historia

Svedbom & Co AB grundades i Stockholm 1936 av Fredrik Svedbom. Fredrik började som grossist och sortimentet bestod då av några smycken. Försäljningen var av uppsökande karaktär och bestod av butiksbesök i Stockholm med omnejd.

Utveckling

Under 1970 talet ändrades inriktning med fokus på att bli den största leverantören av halskedjor och armband i guld och silver. Företaget har under åren utvecklats starkt och vi jobbar fortfarande mot målet att bli ledande i branschen. Svedbom & Co AB drivs idag av tredje generationen.

Tillverkning

Svedbom & Co AB är en ren grossist och hämtar huvudsakligen sina produkter från Italien. Anledningen till det är att Italien är duktig på design, har lång hantverkstradition och är riktigt skickliga guldsmeder. Våra produkter går att beställa i de flesta smyckes- och guldsmedsbutiker runtom i landet.

Affärsidé

Svedbom & Co AB vill genom sina återförsäljare erbjuda marknaden ett intressant och brett sortiment av såväl traditionella som moderna kvalitetssmycken. Vi ska vara Sveriges ledande leverantör av kedjor och sätta kundens lönsamhet i fokus genom hög servicegrad och tillgänglighet.